Catena și STB se impun la „foto-finish” în „Campionatul Companiilor”

⦿ 12.09.2022 – 24.05.2023 ➢ Sezonul 2022/23 (ediția 14) a fost cel mai disputat din ultimii ani în „Campionatul Companiilor”. 
Câștigătoarele celor două ligi au fost decise în ultima săptămână, după veritabile finale cu rivalele din competiție.

În urma procedurilor de licențiere din finalul sezonului, s-a decis și că podiumul din 2.Liga (STB SA, RINF TECH, Impetum Group) va lua locul ultimelor trei clasate din 1.Liga (Sport Suport, Rompetrol, Deloitte Digital).

– 1.Liga –

Catena Racing Team și-a apărat titlul de campioană după un duel pasionant cu Lindab, tranșat cu emoții menținute până la fluierul de final din ultima etapă.
Cu un șir de 9 victorii la rând, cea mai bună apărare și 5 jocuri fără gol primit, „farmaciștii” au pierdut puncte doar cu Hidroconstrucția (egal în tur) și în dubla cu Lindab (eșec în tur, egal în retur).

• Vicecampioana Lindab a avut la rându-i un șir de 9 victorii consecutive, dar și cel mai bun atac. „Constructorii” au încheiat sezonul la trei puncte în spatele campioanei, cu puncte pierdute în dubla cu Mobexpert (eșecuri) și retururile cu Rompetrol și Catena (remize).

Mobexpert s-a detașat pe podium spre finalul sezonului, după jocul-direct disputat cu PepsiCo, având în palmares 2 victorii cu Lindab.

PepsiCo a încheiat pe #4, după un sezon cu 12 jocuri la diferență de cel mult 2 goluri, dar și o serie de 6 victorii consecutive înregistrate la mijlocul campionatului.

Hidroconstrucția s-a clasat pe #5, la un punct de Mega Image (#6), cele două echipe inversându-și locurile ocupate în sezonul precedent.

Segula (#7) cu cel mai mic lot de jucători rulați (11) și Ericsson (#8) situată pe locul 4 în clasamentul neoficial al returului au avut o primăvară cu mult peste prima parte din sezon și au evitat zona retrogradării.

ING (#9) a beneficiat de rezultatele licențierii și a evitat barajul de menținere, pentru al treilea sezon consecutiv în 1.Liga.

• Ultimele trei clasate au părăsit competiția din diferite motive.
Fără licență pentru a mai continua, Sport Suport (#10) a încheiat conjuctural pe loc de baraj ultimul sezon din „Campionatul Companiilor”.
Rompetrol (#11) a fost retrasă cu o etapă înainte de final pentru 2 neprezentări și după penalizare a rămas cu 2 puncte, în condițiile în care a aliniat cel mai numeros lot din 1.Liga (22 jucători rulați).
Totodată, Deloitte Digital a fost retrasă după 5 etape din pricina faptului că nu a mai putut alinia jucători eligibili și i s-au anulat rezultatele consemnate.

– 2.Liga –

STB SA a cucerit titlul de campioană în ultimul joc stagional, în care a remizat cu rivala RINF TECH.
Cu o serie de 15 victorii la rând, cel mai bun atac și cea mai bună apărare, „transportatorii” au pierdut puncte doar cu principalele urmăritoare Impetum (eșec) și RINF TECH (egal), jocuri disputate în retur.

RINF TECH a preluat statutul de vicecampioană și, cu un șir de 10 victorii la rând, „IT-iștii” s-au clasat la 3 puncte distanță de primul loc după ce au pierdut puncte cu Playtika (eșec în tur) și STB SA (eșec și remiză).

• Podiumul a fost completat de Impetum Group, echipă ce a a avut cel mai mic lot (13 jucători rulați), cele mai multe remize (3), dar și cele mai multe meciuri echilibrate (11 jocuri la diferență de cel mult 2 goluri).

• Locul 4, însă din motive de licențiere fără drept de promovare, a fost ocupat de ADSA – echipă ce obținuse maximum de puncte după șase etape.

UiPath (#5) și SG GSC (#6) au dus, asemenea sezonului precedent, o luptă continuă pentru zona barajelor.
Cu mulți jucători rulați, Playtika (#7) și Rockstar (#8) au încheiat sezonul pe poziții confortabile.

• Ultimele patru clasate au fost despărțite de doar un punct.
Electronic Arts
(#9) a avut prestații constante, cu un plus în startul de campionat.
Megagen (#10), Schindler (#11) și BCR (#12) au fost departajate prin rezultatele directe, cu un dezavantaj pentru „bancari”, care au intrat în competiție din retur cu 0 puncte (în locul retrasei New Credit).

– Gala / premierea performerilor –

În cadrul evenimentului „Gala Campionatului Companiilor”, desfășurat în data de 7 Iunie, după un turneu-patrulater (galerie foto) la care au participat podiumul din 1.Liga și campioana din 2.Liga, au fost acordate următoarele premii (galerie foto):

» Campioana companiilor: Catena
» Vicecampioana companiilor: Lindab
» Locul al III-lea 1.Liga: Mobexpert
» Trofeul Fair-Play 1.Liga: Segula
» Antrenorul 1.LigaVirgil Bejenaru (Catena)
» Portarul 1.Liga: Andrei Vlăsceanu (Catena)
» Fundașul 1.Liga: Marius Constantinescu (Mobexpert)
» Pasatorul 1.Liga: Teodor Mălăncioiu (Lindab)
» Golgheterul 1.Liga: Adrian Luiceanu (Lindab)
» MVP 1.Liga: Alexandru Nechita (Catena)

» Campioana 2.Liga: STB SA
» Vicecampioană 2.Liga: RINF
» Locul al III-lea 2.Liga: Impetum
» Trofeul Fair-Play 2.Liga: Electronic Arts
» Antrenorul 2.LigaIulius Ghiță (STB SA)
» Portarul 2.Liga: Cătălin Buceceanu (RINF)
» Golgheterul 2.Liga: Radu Manu (Impetum)
» MVP 2.Liga: Laur Militaru (RINF)

» Arbitrul sezonului: Emil Păun
» Suporterul Ligii CompaniilorAndrei Dumitrache (PepsiCo).

• După cele două turnee tradiționale, respectiv „Superliga Companiilor” (Mangalia, 20-23 Iulie) și „Cupa Constructorilor” (Aug-Sep), următorul sezon din „Campionatul Companiilor” va începe în săptămâna 18-22 Septembrie.

• Instatanee video de la GALA:

CALENDAR

CEL MAI RECENT VIDEO

P