Elitele „LIGA-Pro”: supremația Marco Vet și progresul debutantei Sportips

⦿ 30.03 – 15.07.2022 ➢ Cu zece echipe la start în sezonul 2021/22, Marco Vet și-a apărat cu succes titlul de campioană din „Campionatul Elitelor LIGA-Pro”, în timp ce debutanta Sportips a câștigat eșalonul secund denumit „ProB”. Ediția a doua a fost încheiată cu „GALELE Pro„, evenimente în care premianții au evoluat în jocuri demonstrative dedicate fiecărui eșalon în parte.

• Dacă la finele sezonului regulat campioana în execițiu s-a calificat cu mari emoții în „ProA” (locul 5 și la 4p de liderul TTA), în faza finală Marco Vet nu a mai pierdut niciun punct în cele 8 jocuri disputate și a încheiat competiția cu cea mai bună aparare și cel mai bun atac.
Exceptând această ascensiune fulminantă, ordinea din clasament a rămas neschimbată: TTA (la 8p de lider) și LexLAZIO (la 12p de lider) au prins un podium de care au fost aproape și urmăritoarele Gemini Solutions și Royal Car.

Premianții GALEI (galerie foto)
– MVP: Andrei Brașoveanu (Marco Vet)
– Fair-play: Marco Vet
– marcator: Marin-Laur Militaru (Gemini Solutions)
– pasator: Andrei Ionescu (LexLAZIO)
– portar: Marian Băluță (Royal)
– antrenor: Emil Neculae (Royal Car)

• Foarte aproape de accederea în primele 5 după sezonul regulat, Sportips a apăsat pe accelerație doar cât a fost nevoie și, cu patru victorii în cele 8 jocuri, și-a adjudecat poziția fruntasă din „ProB”.
Cu cel mai bun atac, campioana a fost la 2p de Groupe Renault, detinătoare a celei mai bune apărări, respectiv la 9p de Printerr. Tuborg a sperat până în ultimul moment la podium, în timp ce AESAv s-a clasat pe locul 5.

Premianții GALEI (galerie foto)
– MVP: Bogdan Stănciulescu (Sportips)
– Fair-play: Groupe Renault
– marcator: Mihai Dragne (Tuborg)
– pasator: Ionuț-Marius Rizea (Sportips)
– portar: Robert Cobianu (Sportips)
– antrenor: Marin-Paul Ionescu (Sportips)

• Regulamentul acestei ediții a prevăzut ca, după sezonul regulat (tur – 9 etape), primele 5 clasate respectiv ultimele 5 clasate să meargă în eșaloane diferite. În fiecare clasament s-au contabilizat doar rezultatele directe: 4 jocuri (sezon regulat) și 8 jocuri (tur-retur ProA / ProB).

• Rezumatul victoriei cu TTA pe care a apropiat-o pe Marco Vet de al doilea titlu consecutiv de campioană:

CALENDAR

CEL MAI RECENT VIDEO

P