Cifrele turului în sezonul de debut din „Campionatul Elitelor LIGA-Pro”

⦿ 10 Feb. – 3 Apr. 2021 ➢ Începutul de an i-a adus organizației naționale LIGA COMPANIILOR o nouă competiție, axată pe aceleași principii promovate începând cu 2008.

• “Campionatul Elitelor LIGA-Pro” se bazează pe un regulament specific, bazat pe încurajarea fidelității jucătorilor în echipa reprezentată. Astfel, 8 echipe cu numeroase participări în evenimentele fotbalistice pentru companii ale organizației au răspuns provocării de a-și alcătui un lot format din jucătorii utilizați în ultimele sezoane ale “Campionatului Companiilor”, cărora li s-au putut adăuga în mod tradițional și stranieri.

• După disputarea la Arena Alexandreea din București a celor 7 etape din turul sezonului inaugural 2021, Marco Vet și TTA se poziționează pe primele locuri departajate de jocul direct (2-1), în timp ce Catena Racing Team (cu remize în fața fruntașelor) se află pe podium la 2 puncte în spate.
Royal Car și Gemini Solutions se află în zona mediană, în vreme ce Groupe Renault și Printerr au un avans considerabil față de ultima clasată încă fără puncte, Tuborg.

• Surpriza turului a survenit în ultima rundă: victoria ocupantei penultimului loc în fața liderului (6-2). Printerr a avut un merit suplimentar conferit de faptul că a ales să evolueze și ea cu un jucător mai puțin în teren în condițiile indisponibilităților adversarului Marco Vet.

• Recordul de victorii consecutive îi aparține liderului Marco Vet (4 jocuri – în debutul sezonului), urmată de Royal Car (3 jocuri – et.5-7) și TTA (3 jocuri – et.3-5).

• În cele 28 jocuri disputate au fost consemnate 3 remize, 5 jocuri au fost decise la limită (un gol diferență), iar alte 7 jocuri au avut scor strâns (două goluri diferență).

• Clasamentul golgheterilor îi are în vârf pe Silviu Costache (Catena Racing Team – 11g) și Alexandru Mavrodin (Printerr – 10g).

• O statistică în premieră o reprezintă pasele de gol, capitol dominat de Alin Giuroiu (Royal Car – 10 pase), talonat de Robert Poșogeanu (Marco Vet – 7 pase).

• Au fost înscrise 209 goluri, cu medie de aproape 7,5 goluri/meci.
Prima etapă a avut cele mai puține reușite (25), iar etapa 4 s-a dovedit cea mai productivă (37).
Catena Racing Team are cele mai multe goluri marcate (34), iar TTA are cele mai puține goluri încasate (16).
Singurul meci în care nu au marcat ambele echipe a fost TTA vs Royal Car (3-0, et.1).
9-1 a fost scorul cel mai detașat, consemnat în două jocuri din et.4: Marco Vet vs Printerr și Catena Racing Team vs Tuborg.

• Topul Fair-Play o regăsește în frunte pe Royal Car (1 cartonaș galben), iar evidența celor 28 jocuri totalizează 25 cartonașe galbene încasate de 22 jucători (fără nicio eliminare).

• Informații centralizate se regăsesc pe LigaCompaniilor.ro/LIGA-Pro-2021.

CALENDAR

CEL MAI RECENT VIDEO

P