Evitarea retrogradării încurcă socotelile din lupta pentru titlu

⦿ 2 – 6 Noiembrie 2020A opta săptâmână de fotbal pentru companii de la reluarea stagională a fost una surprinzătoare îndeosebi în 1.Liga. Echipele ce luptă pentru titlul de campioană au fost puse în mare dificultate și nu au reușit să învingă adversare aflate în zona retrogradării, acolo unde ultimele 7 clasate sunt despărțite de doar 8 puncte.
În Play-off-ul din 2.Liga, liderul s-a împiedicat de penultima clasată.
Secțiunea Turneu a fost dominată de răsturnările de scor, înaintea jocurilor decisive pentru calificarea în semifinale.

• 1.Liga – Etapa 26 » După ce în urmă cu patru ani a detronat-o tot într-un duel consemnat cu cinci etape înainte de final, Mobexpert îi pune echipei AD Auto Total o nouă frână importantă în lupta pentru titlu. Condusă cu 1-4 la pauză, echipa care bifase doar 3 victorii în ultimele 17 jocuri a făcut o parte secundă incredibilă atât în defensivă, cât mai ales în atac în condițiile unui lot fără rezerve: 6 goluri fără să primească niciunul, cu patru reușite ale golgheterului sezonului trecut Alex Șomârlea: 7-4 în final.
Cu un istoric deschis de jocul din tur (8-5), TTA s-a văzut condusă de PepsiCo cu 2-6 înainte de pauză, pentru ca egalarea să survină în doar patru minute. Cu Mihai Mangealîc (x4) în vervă, însă fără soluții pe banca de rezerve, ultima clasată a fost la doar trei minute de cel mai șocant rezultat din campionat, Ducu Nicu aducând punctul pentru liderul TTA (8-8).
Penultima RCS & RDS a avut nevoie de inspirația căpitanului Gabriel Nătăvală pentru a depăși Lindab (4-3), grație unei lovituri libere din ultimele secunde.
Royal Car forțează evadarea din zona barajelor, victoria cu Catena Racing Team (6-2) fiind una specială și în contextul absențelor portarului Marian Băluță și a antrenorului-jucător Emil Neculae. Câte o triplă au înscris Mihai Stoica și Alin Giuroiu, în timp ce de la farmaciști Sorin Drăgan a fost eliminat pentru henț în calitate de portar.
Decis printr-un gol pe final asemenea jocului din tur, duelul dintre Renault-EOS și Gemini Solutions (2-3) a consemnat din nou doi jucători eliminați. De data aceasta ambii au fost de partea învinsei: Ionuț Culcică cu al doilea “galben” cauzator de lovitură de penalitate și portarul Vlad Feciorescu cu un henț comis la scor egal.
Cu 2-2 în pauza cu Hidroconstrucția, Mega Image a marcat în startul reprizei secunde golul victoriei, autor Cosmin Roșu (3-2).
Cu patru victorii la rând de la reluarea sezonului, Printerr ajunge la patru meciuri fără victorie: 2-4 cu Rompetrol, după 0-3 în odihnă.
Marco Vet și-a luat revanșa după eșecul drastic suferit în turul cu Televol Systems și, după 3-2 la pauză și 6-4 la mijlocul părții secunde, s-a detașat clar pe final: 10-4, două goluri fiind reușite la învingători de portarul Daniel Costache.

• 2.Liga, Play-off – Etapa 10 » Segula a încurcat din nou socotelile echipelor ce luptă pentru promovarea directă: 3-3 cu Admiral, rezultat obținut prin gol în ultimul minut și cu un lot disproporționat numeric comparativ cu cel al adversarului.
Ericsson s-a impus și în returul cu Sport Suport, 3-2 cu dubla lui Cristi Nistor semnată pe final.
ING Bank a trecut neașteptat de clar de Electronic Arts, 6-0 cu patru goluri sosite în ultimele cinci minute.

• 2.Liga, Turneu » Etapa 3 le-a adus noi victorii primelor două clasate din Grupa A. Dacă AESAv cu Robert Bucur în zi de (6) goluri a depășit FAIR Play fără emoții (11-3), DCN EU Cash & Carry în schimb a revenit după ce a fost condusă la pauză de UiPath (10-5).
În Grupa B, Engie a întors un 0-2 la pauză cu Societe Generale (3-2), în timp ce LexLAZIO a revenit după 1-2 în odihnă cu Tuborg (4-2).
În avans pentru ultima etapă, Tuborg a depășit Societe Generale (8-3) după un joc în care Bogdan Nae a punctat de 4 ori.

CALENDAR

CEL MAI RECENT VIDEO

P