Hattrick Marco Vet, în „LIGA-Pro” !

⦿ 7.09 – 19.12.2022 ➢ Finalul lui 2022 a adus epilogul în “LIGA-Pro, campionatul elitelor la fotbal pentru companii aflat la cea de-a treia ediție sub egida organizației naționale LIGA COMPANIILOR

• După cele 14 etape disputate la Arena Alexandreeea din București în decursul a peste trei luni, Marco Vet și-a trecut în palmares al treilea titlu de campioană.
Performanța cuceririi celui de-al treilea trofeu suprem din “LIGA-Pro” a fost una de excepție pentru Marco Vet, echipă ce a făcut un singur pas greșit (remiză în turul cu TTA), a avut cel mai bun atac (medie de 7 goluri/joc) și s-a clasat în fruntea ierahiei și în clasamentul Fair-Play (2 cartonașe galbene).
“Veterinarii” au oferit golgheterul (Alin Robu) și MVP-ul campionatului (Andrei Cârstea), iar statistic au folosit cel mai restrâns lot de jucători (12).

• Statutul de vicecampioană a fost adjudecat de Gemini Solutions, care în cel de-al zecelea an de competiții de fotbal pentru companii și-a egalat cea mai bună performanță (vicecampioana companiilor 2017/18).
„IT-iștii” au avut un final incandescent cu șase victorii consecutive, s-au clasat pe locul 3 la Fair-Play și au oferit vicepasatorul sezonului (Bogdan Tudor).

• Pe treapta a treia s-a clasat TTA, singura formație care a luat un punct campioanei.
“Nacelarii” au avut al treilea cel mai bun pasator (Nicolae Mușat) și, împreună cu Gemini, s-a bazat pe cea mai bună apărare din sezon. Statistica l-a evidențiat în postura de cel mai bun portar al ligii pe Silviu Dumitrache.

• Royal Car a fost mult timp în calculele pentru podium mai ales după succesele cu Gemini și TTA, însă a încheiat sezonul pe poziția a patra și din pricina eșecurilor cu Sportips și Tuborg.
“Mecanicii” au avut cel mai bun pasator (Alin Giuroiu) și vicegolgheterul campionatului (Mihai Stoica), iar statistic au utilizat cei mai mulți jucători (18).

• După ce a câștigat „ProB” în sezonul precedent, Sportips a încheiat competiția pe poziția a cincea.
“Tipsterii” au furnizat una din surprizele campionatului prin victoria cu TTA, echipă alături de care a consemnat cele mai multe rezultate strânse: maximum 2g diferență în jumătate din jocurile disputate.

• Printerr a ocupat locul 6 și se poate mândri cu postura de vicelider la Fair-Play.
Dubla victorie cu mai bine-clasata Sportips a fost contrabalansată de înfrângerile cu codașele Televol și Tuborg.

• Poziția a șaptea i-a aparținut echipei Televol Sytems.
“Cabliștii” nu au avut niciun eliminat (precum Marco Vet și Printerr) și l-au propusat pe Mihai Dragne în postura de al treilea marcator stagional.

• Tuborg a încheiat plutonul înainte de termen și s-a retras după 9 jocuri.
“Berarii” au înregistrat însă patru victorii spectaculoase (Royal Car, Sportips, Printerr, Televol) și, în criză de efectiv dar mai ales fără perspective de viitor, încheie o tradiție competițională de 12 ani.

• Cu un total de 533 goluri, media sezonului a fost de aproape 10 reușite pe meci, cea mai eficace partidă dovedindu-se Sportips vs Televol 11-8.

• În „GALA LIGII-Pro”, evenimentul de premiere al campionatului, campioana elitelor la fotbal pentru companii, Marco Vet, a evoluat într-un meci demonstrativ în compania unei selecționate.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de jucători reprezentativi ai momentului din competițiile oficiate de organizația națională LIGA COMPANIILOR, precum:

– Iancu Găzdaru – cel activ tânăr jucător din „Campionatul Companiilor”: 28 ani, cu cinci sezoane consecutive pentru Mega Image.

– Alin Copoiu – cel mai activ jucător: al treilea an în care evoluează simultan pentru 3 echipe: Sportips în „LIGA-Pro”, respectiv Hidroconstrucția (1.Liga) și UiPath (2.Liga) în „Campionatul Companiilor”.

– Mihai Dragne – cel mai bun prolific jucător din ultimii trei ani: golgheter în 3 sezoane de campionat disputate pentru Tuborg și Televol.

» Galerie foto „GALA LIGII-Pro” «

• Luna ianuarie este dedicată turneului de pregătire “Cupa LIGII-Pro” (ed. a II-a), pentru ca în luna februarie să înceapă sezonul 2023 din campionatul elitelor “LIGA-Pro” (ediția a IV-a).

• Rezumatul meciului din etapa 10 (scor 3-1 cu TTA), în urma căruia Marco Vet a fost desemnată matematic campioană în „LIGA-Pro” cu patru etape etape înainte de final:

CALENDAR

CEL MAI RECENT VIDEO

P