Scoruri-surpriză cu lider previzibil în 2.Liga din „Campionatul Companiilor”

⦿ 27 Sep. – 20 Dec. 2021 ➢ Eșalonul secund din fotbalul pentru companii, organizat în cadrul competiției „Campionatul Companiilor – 2.Liga”, și-a început sezonul 2021/22 în 27 Septembrie la Arena Alexandreea București.

• Cele 12 echipe participante dispută un sistem clasic cu tur (în desfasurare) și retur (Februarie – Mai).
Aproape jumătate dintre formațiile angrenate au în istoric precedentul sezon de 2.Liga: Deloitte Digital, Sport Suport și Segula (clasate sub linia de baraje pentru promovare), Lipton (fără drept de promovare în calitate de echipă-secundă a prim-divizionarei PepsiCo) și Societe Generale Global Solution Centre.
Patru formații au revenit în circuit după o anumită pauză: UiPath, Schindler, FAIR Play și Lex-BB9 (bazată pe nucleul fostei AESAv).
Totodată, alte trei echipe sunt debutante absolute în campionat: Megagen, Playtika și Euro-VP&TC, ultima menționată având în CV și o participare la turneul de vară „Cupa Constructorilor”.

• Cele mai titrate grupări în funcție de prezența în campionatul inaugurat în 2011 și aflat la ediția cu numărul 13 sunt, de departe:
– Schindler = 7 ediții.
– Sport Suport = 6 ediții, singura care a evoluat și în 1.Liga (2017/18).
– Segula = 6 ediții.

• La finalul sezonului, în funcție de licențierea pentru 1.Liga 2022/23, campioana va primi dreptul sportiv de a promova direct, în timp ce ocupantele locurilor 2, 3 și 4 pot disputa barajul de promovare în compania unei prim-divizionare.

• După desfașurarea a 56 jocuri din cele 132 stagionale, similar unui procent de 42%, lider este Deloitte Digital, formație care i-a cedat puncte doar urmăritoarei Segula (3-5).
Ocupanta locului secund s-a remarcat prin două victorii la 0, a cedat surprinzător în fața Lex-BB9 (2-5) și a remizat cu urmăritoarea Sport Suport (3-3).
Cu două jocuri disputate în avans, Sport Suport se poate mândri la rându-i cu două jocuri fără gol primit, în tandem cu eșecurile din etapele cu Schindler (6-8), Playtika (5-8) și Deloitte Digital (1-6).

• La egalitate de puncte, în apropierea locului 4, se situează trei formații: Schindler (5 victorii la rând), Lipton (6 victorii la rând continuate cu 4 eșecuri în jocuri cu formații clasate superior) și Lex-BB9 (care a încheiat anul cu 6 victorii consecutive).

• Playtika s-a remarcat cu câte 13 goluri marcate în jocurile cu ultimele clasate, dar și cu victoria obținută în etapa cu Schindler (5-2).

• UiPath încheie anul cu 2 succese survenite după ce 4 din cele 5 eșecuri au fost înregistrate la doar un gol diferență.

• FAIR Play are un final de an cu 4 înfrângeri după un start de sezon cu 2 victorii.

• Societe Generale Global Solution Centre a răzbunat începutul nefast și, după primele puncte stagionale adjudecate în etapa 6 la limită (scor 6-5 cu Megagen), a impresionat în runda cu Schindler (3-2).

• Megagen a câștigat primele puncte stagionale în etapa 7 (scor 6-3 cu Euro-VP&TC), la câteva zile după un eșec demoralizator (5-6 cu Societe Generale Global Solution Centre).

• Încă fără puncte după 9 jocuri, Euro-VP&TC a alternat jocurile bune cu cele mai puțin reușite: a încheiat de două ori fără gol marcat și a menținut un scor strâns în trei runde: 3-7 cu Lipton, 3-6 cu Megagen și 4-9 cu FAIR Play.

• 2022 este deschis în 2.Liga cu jocurile etapelor 10 și 11, ultimele din tur.
După o pauză în care se va desfășura turneul de iarnă „Cupa Companiilor”, startul returului este preconizat în primăvară.

» Info: LigaCompaniilor.ro/competition/2-Liga-21-22.

CALENDAR

CEL MAI RECENT VIDEO

P