Sportips (#1) și PepsiCo (#3) cuceresc EUROPA în cupa europeană din Polonia

⦿ 27 – 28.08.2022 ➢ România a relansat fotbalul pentru companii la nivel european, după o pauză de aproape 3 ani cauzată de numeroasele provocări globale.

•  EFBLU Euro-CUP a avut o gazdă titrată în materie de futsal (4 titluri naționale în ultimii 5 ani): complexul sportiv Rekord din Bielsko-Biala/Polonia.

• A patra ediție a cupei europene la fotbal pentru companii, organizată de regulă în deschiderea noului sezon competițional, a avut pe tabloul participantelor 10 echipe reprezentând entități juridice din România, Slovenia și Polonia.

• Membră națională exclusivă în EFBLU, organizația LIGA COMPANIILOR a avut două reprezentante: PepsiCo (campioana companiilor din urmă cu două sezoane) și Sportips (câștigătoarea ProB – seria a doua din campionatul elitelor). În plus, echipa organizatorică a fost întărită valoric prin prezența arbitrului sibian Adrian Baltador, cel care a oficiat în cuplu cu localnici numeroase partide, inclusiv finala și finala mică.

• Cu loturi relativ restrânse numeric și slăbite valoric prin absenta liderilor care au performat individual recent (Dan Dedu, respectiv Bogdan Stănciulescu), echipele românesti și-au dominat tactic și organizatoric toți partenerii de întrecere.

• Sistemul de desfășurare a fost unul inovativ, bazat pe modul în care se vor disputa competițiile europene profesioniste intercluburi. Atât după prima zi în care s-au disputat aleator 3 etape, cât și după a doua zi, românii au ocupat locurile 1 și 3.

PepsiCo a avut cea mai bună ofensivă, cu 5 victorii și un eșec în fața localnicilor survenit pe final:
* et.1 = 7-3 cu Re/Max Home Professional (Polonia)
* et.2 = 6-4 cu Odelo (Slovenia)
* et.3 = 14-6 cu TI Fluid (Polonia)
* sferturi = 8-4 cu Re/Max Home Professional (Polonia)
* semifinale = 4-5 cu Rekord (Polonia)
* finala mică = 9-4 cu Netology (Polonia)

Sportips în schimb a înregistrat cele mai bune cifre la capitolul defensivă, cu 5 victorii și succesul din ultimul act sosit la lovituri de departajare. Exceptând finala, în care a revenit de la 0-3 (pauză) și 0-4 (în repriza a doua), dubla cu Netology a fost antologică: 7-2 după 0-2 (ziua 1) și golul victoriei în ultima fază (semifinale).
* et.1 = 4-4 cu Rekord SI (Polonia)
* et.2 = 3-0 cu Budohouse (Polonia)
* et.3 = 7-2 cu Netology (Polonia)
* sferturi = 6-2 cu Odelo (Slovenia)
* semifinale = 3-2 cu Netology (Polonia)
* finala = 4-4 * 3-2 l.d cu Rekord SI (Polonia)

• Organizatorii locali i-au evidențiat la festivitatea de premiere pe artizanii celor două performanțe românești.
Ionuț-Marius Rizea (Sportips) a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului, în timp ce Constantin-Dumitru Ion (PepsiCo) și-a adjudecat titlul de cel mai bun marcator al competiției.

• A fost al 6-lea turneu european EFBLU în care România prin LIGA COMPANIILOR a fost prezentă din 2017 și până în prezent, însă primul în care țara noastră a ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului:

– EFBLU Euro-CUP –
≡ Bielsko-Biala (Polonia), 2022 – PepsiCo, Sportips
≡ Plovdiv (Bulgaria), 2019 – AD Auto Total, Hidroconstrucția
≡ Kranjska Gora (Slovenia), 2018 – AD Auto Total
≡ Cracovia (Polonia), 2017 – Marco Vet

– EFBLU Euro-Tour –
≡ Milano (Italia), 2019 – Catena Racing Team, Gemini Solutions, PepsiCo, Hidroconstrucția, Rompetrol
≡ Madrid (Spania), 2019 – Marco Vet, PepsiCo

» Galerie FOTO focusata pe romani

» VIDEO focusat pe romani:

»  VIDEO montat de organizatori

CALENDAR

CEL MAI RECENT VIDEO

P